Planinska koča pri Gospodični

  • Gospodična 10, 8321 Brusnice
  • 69 km
  • €€
  • Odprto

Ponudba

Pri nas so doma predvsem jedi na žlico, kar se v planinah tudi spodobi. Obiskovalci lahko izberejo: divjačinski golaž, ki ga postrežemo v kruhovi skodelici, gobovo mineštro z ajdovimi žganci in ocvirki za povrh, ričet s prekajenim mesom, gorjanski fižol, vampe na tržaški način in nepogrešljivo joto s prekajenim mesom.

Seveda vam pripravimo tudi druge jedi iz jedilnega lista, ob nedeljah pa tudi družinska nedeljska kosila.

Za skupine imamo pripravljene različne menije, prilagojene glede na dogodek. Na željo naročnika pa pripravimo tudi izbrane jedi z izbranimi vini.

V koči lahko pripravimo tudi hladno topli bife ali catering na izbrani lokaciji na Gorjancih.

Vsak vikend pripravimo tudi presenečenje za naše goste iz ponudbe: Izbrana vikend ponudba iz neokrnjenih gorjanskih gozdov.

V tej ponudbi uporabljamo naravne darove, ki jih najdemo na neokrnjenih Gorjancih.

Tako za vse naše jedi in napitke uporabljamo bistro, pomlajevalno studenčnico Gospodično.

Spomladi pripravimo prve sezonske jedi in napitke iz čemaža, trobentic, regrata, mladih kopriv, dišeče perle, smrekovih vršičkov…In potem naprej skozi leto iz jurčkov, lisičk, bezgovega cvetja, gozdnih jagod in borovnic , bukovih ostrigarjev, štorovk, robid, malin, divjih češenj, kostanja, dežnikaric…

Ker vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, se bomo potrudili, da boste iz Gospodične odšli zadovoljni in svoje zadovoljstvo potrdili s ponovnim obiskom, ko boste s seboj pripeljali še svoje najdražje, prijatelje, sodelavce ali morda poslovne partnerje.

O nas

Na 828 metrov nadmorske višine, daleč stran od mestnega vrveža, vas pričakuje najvišja ležeča restavracija v novomeški občini. Ponaša se s 100 sedeži na terasi, iz katere seže pogled po celotni novomeški kotlini in vse do našega očaka Triglava. Tudi v notranjosti koče imamo v dveh sobah 100 sedežev. V eni izmed njih se lahko pozimi pogrejete ob krušni peči, v drugi pa vas lahko pogreje in okrepča šilce enega izmed 30 vrst domačega žganja.

Nudimo

Možnost rezervacije
Nedeljska kosila
Odprto ob vikendih
Otroška igrala
Parkirni prostor
Prenočišča
Tedenska kosila
Planinska koča pri Gospodični Na 828 metrov nadmorske višine, daleč stran od mestnega vrveža, vas pričakuje najvišja ležeča restavracija v novomeški občini. Ponaša se s 100 sedeži na terasi, iz katere seže pogled po celotni novomeški kotlini in vse do našega očaka Triglava. Tudi v notranjosti koče imamo v dveh sobah 100 sedežev. V eni izmed njih se lahko pozimi pogrejete ob krušni peči, v drugi pa vas lahko pogreje in okrepča šilce enega izmed 30 vrst domačega žganja. /upload/restaurant/planinska-koca-pri-gospodicni-brusnice.jpg
Gospodična 10 8321 Brusnice
2 +386 41 682 469 Planinska koča pri Gospodični

Skupna ocena: 4,7

(Skupna ocena je seštevek 276 ocen na Google Zemljevidi)


| pred 3 tedni

5

Postrežba odlična, presenečenje, divjačinski golaž v kruhovem jušniku. Se splača obisk Gospodično.

| pred 3 tedni

5

Domačnost, odlična hrana, krasen ambient a pogledom v dolino

| pred enim mesecem

5

Fenomenalno. Prvič pa ne zadnjič. Divjačinski golaž je božanski.🤗

| pred 2 mesecema

5

Odlično. Hitra postrežba, dobra hrana

| pred enim mesecem

4

Po utrujajoče poti navzgor golaž za prste obliznit, da o sladici ne izgubljam besed, enkratno, kdor se ni bil-pot pod noge.

Več mnenj