X

Namesti aplikacijo za

Namesti

Restavracija Grad Otočec

  • Grajska cesta 2, 8222 Otočec
  • 7270.5 km
  • Zaprto

Ponudba

Degustacijski meni, poletje 2017

Sulec na dva načina, v družbi koprivinega kaviarja in marinirane kolerabice
***
Koromačeva kremna juha s hrustljavim zvitkom iz pehtrana in skute
***
Grajski žepki z lisičkami na špinačni kremi
***
Breskvin sorbet z metinim želejem
***
Gamsov file v vinski omaki ob vijola gratiniranem krompirju, mladem bobu in mini korenju
***
Sir s čilijem ob rabarbarini marmeladi
***
Vanilijeva zmrzlina na mandljevem hrustljavčku z jagodičevjem

Cena: 55 EUR


Dnevni meniji

Vsak dan so vam na voljo tudi dnevni meniji z izbranimi okusi.
3-hodni meni: 26,00 €
4-hodni meni: 33,00 €

O nas

Pustite, naj vas razvajamo tudi s svežo, zdravo, pokrajinsko obarvano hrano in pijačo, primerno za grajsko okolje. Iz neizmerne domišljije našega kuharskega mojstra Dejana Pavliča se v grajski restavraciji rojevajo vrhunske jedi vznemirljivih okusov.

Nudimo

Možnost rezervacije
Nedeljska kosila
Odprto ob vikendih
Parkirni prostor
Prenočišča
Restavracija Grad Otočec Pustite, naj vas razvajamo tudi s svežo, zdravo, pokrajinsko obarvano hrano in pijačo, primerno za grajsko okolje. Iz neizmerne domišljije našega kuharskega mojstra Dejana Pavliča se v grajski restavraciji rojevajo vrhunske jedi vznemirljivih okusov. /upload/restaurant/restavracija-grad-otocec-otocec.jpg
Grajska cesta 2 8222 Otočec
+386 7 38 48 900 Restavracija Grad Otočec

Skupna ocena: 4,7

(Skupna ocena je seštevek 781 ocen na Google Zemljevidi)


| pred 2 mesecema

5

Grad Otočec (nemško Burg Wördl), ki je razglašen kot kulturni spomenik je edini vodni grad v Sloveniji. Stoji na enem od otokov reke Krke nedaleč od Novega mesta. Od drugih otoških gradov sta nekoč stala še grad Gutenwerth in grad Kostanjevica. Še danes pa stoji dvorec Kostanjevica. Prvič je bil omenjen v 13. stoletju, točneje leta 1252, ko so v njem prebivali vazali freisinških škofov, vitezi Otoški. Izumrli so v 15. stoletju, naslednji lastniki pa so bili iz vrst tirolske plemiške rodbine Villandres. Leta 1560 je grad v upravljanje prejel stotnik žumberaških uskokov, baron Ivan Lenkovič (poznejši general Vojne krajine). Leta 1629 je lastnik postal pl. Janez Sonce; o njem je Ivan Tavčar napisal povest. Sredi 18. stoletja je grad postal del posesti plemiške rodbine Schweiger-Lerchenfeld, od leta 1854 do konca 2. svetovne vojne pa je bil v lasti rodbine Margheri de Commadona. Med drugo svetovno vojno so partizani grad požgali in porušili, po vojni pa je bil nacionaliziran in obnovljen. Danes je grad urejen v luksuzni hotel ***** prenovljen v duhu gotike in renesanse leta 2009, s 10 dvoposteljnimi sobami in šestimi apartmaji ter grajska restavracija z vrhunsko kulinarično ponudbo. Hotel Grad Otočec je danes ena najprivlačnejših lokacij v Sloveniji za poroke in druga svečana slavja.

| pred 3 tedni

5

Vrhunski ambient. Kavica z grajskimi dodatki v lepem ambientu je res draga. Ampak ne greš vsakič na grad na kavo. Prijazno osebje

| pred 3 tedni

5

Razvajanje v gradu paše prav vsakemu...slaščice in kava odlični...prostori res edinstveni!

| pred 3 meseci

5

Grad Otočec zgrajen na otoku med dvema rokavi reke Krke. Dostop preko lesenega mostu. Grad urejen oz. prenovljen s turističnimi sobami. Znotraj gradu atrij ki služi kot odprta terasa. Prelepa okolica, reka polna rib, na njej pa plavajo labodi in divje race. Cenovno je grad primeren za petične goste, saj so cene uslug visoke. Naprimer; cena kave 3 eur, alkoholne žgane pijače med 7.5 in več eur itd. Sicer priporočam sprehod po grajskem parku ogled gradu in okolice.

| pred enim mesecem

5

Gotovo eden najbolj fotogeničnih krajev v Sloveniji.

Več mnenj