Domačija Pri Damjanu

  • Slope 12, 6240 Kozina
  • 63 km
  • Zaprto

Ponudba

Naša kulinarika temelji na ponudbi pristnih domačih lokalnih jedi z značilnostmi brkinske in tržaške kuhinje. Poudarek dajemo domači pridelavi večine surovin, tako zelenjave kot mesa. Naše jedi imajo poseben okus, okus, ki so ga lahko pričarale le naše babice na domači peči. Poleg raznovrstnih lokalnih specialitet vam ponujamo tudi nekatere posebnosti naše domačije.

MESO IZPOD PEKE
PRIPRAVLJENO V KRUŠNI PEČI ALI NA OGNJIŠČU
Pri nas vsakodnevno pripravljamo okusno meso izpod peke. Šef Damjan vsako jutro že navsezgodaj zakuri krušno peč, da je temperatura za pečenje ravno pravšnja. Meso pred pečenjem začini, položi v veliko litoželezno posodo skupaj s čebulo in domačo mastjo ter pokrije z zvonastim pokrovom. V krušni peči posodo prekrije z žerjavico in jo počasi peče. Meso izpod peke je enakomerno pečeno, sočno, mehko in zelo okusno.

SUHE MESNINE
DOMAČA PRIDELAVA
Od pomladi pa do kolin sami redimo prašiče. Na veliki posesti uživajo v senci dreves, se kopajo v blatu in jedo samo zelenjavo, sadje in žito. Tak način prehranjevanja in gibanje na svežem zraku dajejo mesninam pristen okus. Pršut in druge mesne dobrote sušimo v domači sušilnici za gostilno.

PIŠČANEC
DOMAČE REJE
Nad vasjo redimo svoje piščance. Domače piščančje meso je polnejšega okusa, mehko in sočno. Pripravljamo panirane piščančje nogice, bedra in perutničke ter piščančja prsa na žaru.

O nas

Pristna domača lokalna kuha z značilnostmi Brkinske in Tržaške kuhinje bo zadovoljila še tako petičnega gurmana. Dajemo poudarek in velik pomen domači pridelavi večine surovin, tako zelenjave kot mesa.

Nudimo

Kreditne kartice
Možnost rezervacije
Odprto ob vikendih
Parkirni prostor
Ponudba za vegane
Ponudba za vegetarijance
Prenočišča
WI-FI