Gostilna Kraški rob

  • Črni Kal 61, 6275 Črni Kal
  • 74.2 km
  • €€
  • Zaprto

Ponudba

Predjedi

Predjed je za gosta prvi stik s hrano, zato ima – podobno kot pri spoznavanju ljudi – odločilen vpliv na nadaljevanje odnosa oziroma obroka; v trenutku nam namreč lahko razkrije, kako in koliko časa je kuhar namenjal pripravi obroka, ali so sestavine zares sveže, domače, okusne … Pri nas ponujamo pestro paleto hladnih in toplih, mesnih in morskih predjedi. Navdušili vas bomo z domačim pršutom, govejim karpačem in izvrstnimi siri, če pa prisegate na morske predjedi, vam lahko pripravimo mešane školjke v buzari, gratinirane kapesante (Jakobove pokrivače) ter polenovko in sipe s polento; od hladnih morskih predjedi pa ribji karpačo, marinirane sardone, hobotnico v solati, škampov koktajl in okusno polenovko na belo.

Testenine, njoki in riž

Za prilogo ali kot glavno jed lahko izbirate med različnimi vrstami testenin: špageti, fuži in domačimi rezanci. Ker ima vsaka od njih drugačne lastnosti in se k vsaki poda drugačna priloga, omaka, moramo za njihovo harmonično ujemanje dobro poznati njihove lastnosti in okuse sestavin, ki jih dodajamo – vongol (lepotk), škampov, jurčkov, domačega petelina, divjačine, črnih in belih tartufov. K nekaterim se odlično podata tudi riž in njoki.

Meso

Vsak dober kuhar mora tako kot vsak dober iluzionist poznati zvijače, s katerimi na obraze gostov zariše osuplost; z zvijačami – različnimi rezi, tehnikami in uležavanjem – si kuhar lahko pomaga pri pripravi okusnega zrezka, toda če meso ni kakovostno, kuhar tudi dobrega krožnika ne more pričarati. V Gostilni Kraški rob zato zaupamo našemu mesarju in kakovosti mesa, nato pa zvijače vrsti mesa prilagodimo tako, da pri brbončicah naših gostov izzovemo spontan aplavz.

Ribe

Ko gre za ribe, vemo, da najbolj šteje svežina, zato strmimo k pripravi dnevnega ulova. Pri predhodni najavi vam lahko belo ribo pripravimo na žaru (na »gardelah«), v pečici, v soli in v cartociu, ponudbo pa zaokrožajo jadranski škampi in kalamari.

O nas

Da nas najdete na obrobju vasice Črni Kal pod Kraškim robom, pove že ime gostilne – Gostilna Kraški rob. Pestro sredozemsko kuhinjo smo povezali s kakovostnimi sestavinami in z že pregovorno srednjeevropsko popolnostjo pri pripravi in strežbi jedi. Najboljše sestavine, izjemna kuhinja in odlična postrežba so tako postali porok za kulinarično razvajanje vseh naših obiskovalcev in užitek vseh naših čutov. Naša kuhinja se ozira po sredozemski in tradicionalni istrski kulinariki.

Nudimo

Invalidski dostop
Kreditne kartice
Možnost rezervacije
Nedeljska kosila
Odprto ob vikendih
Parkirni prostor
Ponudba brez glutena
Ponudba za vegane
Ponudba za vegetarijance
Tedenska kosila
WI-FI
Gostilna Kraški rob Da nas najdete na obrobju vasice Črni Kal pod Kraškim robom, pove že ime gostilne – Gostilna Kraški rob. Pestro sredozemsko kuhinjo smo povezali s kakovostnimi sestavinami in z že pregovorno srednjeevropsko popolnostjo pri pripravi in strežbi jedi. Najboljše sestavine, izjemna kuhinja in odlična postrežba so tako postali porok za kulinarično razvajanje vseh naših obiskovalcev in užitek vseh naših čutov. Naša kuhinja se ozira po sredozemski in tradicionalni istrski kulinariki. /upload/restaurant/restaurant6f80dd17c531c9c.jpg
Črni Kal 61 6275 Črni Kal
2 +386 51 223 311 Gostilna Kraški rob

Skupna ocena: 4,5

(Skupna ocena je seštevek 243 ocen na Google Zemljevidi)


| pred enim mesecem

5

Gostisce ob stari cesti iz primorske proti Ljubljani vredno svojega postanka. Sprva sem imel vtis da nekaj ni v redu. Po 5 minutah sem zacutil domacnost in prijaznost osebja. Hrana odlicna primerna za zmerne jedce. Priporocam. Imajo tudi odlicno izbiro lokalnih vin. Pogled na crnokalski viadukt.

| pred enim tednom

5

Zelo prijazno osebje, odlična hrana... Še bomo prišli...

| pred enim tednom

4

Dobra gostilna vredno😁😁 obiska pac se prepricati

| pred enim mesecem

5

Super lokacija. Prijazno in sproščeno osebje. Lepa terasa. Pridih domačnosti.

| pred 3 meseci

5

Prijazo osebje, se vidi, da jim je mar za goste. Hrana odlična, cene sprejemljive.

Več mnenj