Rodizio do Brasil

  • Trg MDB 1, 1000 Ljubljana
  • 700 m
  • €€€
  • Odprto

Ponudba

XIXO Black angus
Izbrani kosi black angusa obogateni z prav posebno mešanico začimb.

Piščančje perutničke

naše edinstvene priprave
Perutničke so zagotovo prisotne v skoraj vseh kuhinjah sveta, posebna specialiteta postanejo z našo edinstveno pripravo. Marinirane po izročilu brazilske gaucho recepture in pečene na živem ognju Churrasco žara, popeljejo v popolnoma nov svet okusov.

Cupin ali goveja grba

Cupin ali goveja grba je eden od mitov govedine, ki zahteva prosto pašno vzrejo. Priprava na žaru je poseben postopek, ki zahteva veliko časa, ter poznavanje posebnih materialov, le kateri kos okrogle oblike med peko zavarujejo pred izgubo sokov. Za kos cupim je znacilno da je po strukturi zelo bogat, saj vsebuje veliko maščobe, le ta med peko pusti svojo mehko sled.

Maminha
Maminha je zagotovo eden od najprestižnejših brazilskih kosov govedine. Najdemo ga na srednjem delu zunanjega stegna. Maminha je zelo pogosto uporabljen v brazilski kuhinji, saj vsebuje bolj malo maščobe in posledično razvije izredno nežen ter obenem sočen okus.

Sladko – pekoča
piščančja prsa

Naš Churrasco Chef jih je sam poimenoval »Chefov Ponos«, to pove bolj ali manj vse… Vi pa boste sami ocenili moč njegove skrivnostne omake, ki vas bo popeljala v pravljični svet okusov.

Pišančja srčka
po posebni recepturi
Vsak Brazilec goji prav posebno ljubezen do te brazilske specialitete. V Sloveniji je piščančje srce precej neobičajna jed , v Braziliji pa velja za hitro pripravljeno in nepogrešljivo specialiteto. V Rodizio do Brazil jih pripravljamo po posebni recepturi, katere največjo skrivnost sestavljata cachaca ter rdeče vino, kjer meso počiva pred peko. Srčki prepojeni s čarobno aromo vina in tradicionalno brazilsko žganico, so nekaj popolnoma drugega, kot ste imeli v mislih.

Fraldinha
Black Angus

Fraldinha je zelo poseben, za mnoge najokusnejši kos; prestižne govedine Black Angusa, nahaja se na zunanjem ledvenem delu med sprednjim in zadnjim stegnom na zunanji strani. Prav ta ledvena lega zagotavlja edinstveno pozicijo z konstantnim vplivom cirkulacije krvnega obtoka, ter s tem posledično edinstven ter popolnoma samosvoj okus.

Svinjski vrat perfektno sočno

Svinjski vrat sodi med največje kose mesa. Posebna tekstura ter ravno pravšnja količina maščobe nam ob izboru surovine, zagotovi sočnost pri tako velikemu kosu. Naš nabor začimb pa da mesu nepozaben okus, kateremu se je resnično težko upreti. Poleg širokega nabora posebnih začimb je zagotovo en od ključnih delov procesa obdelave tudi marinada, katere najpomembnejša skrivnost je zagotovo pivo, le to povzroči nastanek tako cenjene zlato rjave skorjice.

Svinjski kare
za popolni užitek
Našo svinjsko ponudbo bogati svinjski kare. Nenavadno dolg kos mesa ki je v celoti brez kosti in maščobe predstavlja popolni užitek za vse ljubitelje mesa. Čvrsto meso skupaj z hišnimi omakami tvori nepozabno kombinacijo okusov.

Svinjska rebra
ki odstopajo od kosti
So zagotovo eden od bolj oboževanih kosov mesa. Nad žarečim ogljem, kjer jih boža dim, zahtevajo nenehno pozornost in so izziv za še tako izkušenega kuharja. V Rodizio do Brasil jih mariniramo skupaj z poprom in živahno rdečo papriko in sicer natanko toliko časa, da meso odstopi od kosti.

Picanha simbol
brazilske kulinarike

Picanha je svetovno priznano eden od najboljših in seveda najbolj cenjenih kosov mesa in prav zagotovo je simbol brazilske kulinarike. Ta kos mesa ni najlažje dobavljiv, saj ima samo 1kg (max 1,2 kg). Je tipično trikotne oblike, ter na eni strani zaščiten z plastjo goste maščobe, debele cca centimeter, le to je pomemben detajl, saj med peko na Churrasco žaru preda mesu sočnost in s tem povzroči harmonijo okusov, ki dajo tej mesni specialiteti resnično edinstven okus. Izročilo pravi, da mora biti neposredno izpostavljena vročini pravega ognja in sicer oddaljena 25 cm. Tako jo pripravljamo tudi v pri nas, v brazilski restavraciji; Rodizio do Brasil.

Klobase s sočnim
svinjskim nadevom

Naše mini klobasice, polnjene z sočnim svinjskim nadevom, se navzamejo posebnega vonja ter arome med peko na posebno izbranem oglju.

Salse
Okus naših omak je rezultat večletnega dela ekipe, ki dela s strastjo. Chimichurri, pikantna, BBQ in farofa brez katere v brazilski kuhinji ne gre.

Priloge
Izbor brazilskih specialitet, solat in morskih jedi vam je vedno na voljo.

O nas

Rodizio do Brasil je prva brazilska restavracija v Sloveniji. Vrhunsko postrežene jedi s tradicionalnega Churrasco žara na oglje, vsak dan v tednu.

Nudimo

Invalidski dostop
Možnost rezervacije
Odprto ob vikendih
Parkirni prostor
Ponudba za vegetarijance
Rodizio do Brasil Rodizio do Brasil je prva brazilska restavracija v Sloveniji. Vrhunsko postrežene jedi s tradicionalnega Churrasco žara na oglje, vsak dan v tednu. /upload/restaurant/rodizio-do-brasil-ljubljana.jpg
Trg MDB 1 1000 Ljubljana
3 +386 31 250 247 Rodizio do Brasil

Skupna ocena: 4,5

(Skupna ocena je seštevek 524 ocen na Google Zemljevidi)


| pred enim mesecem

5

Vrhunska postrezba, prijazno osebje, hrana odlicna. Z mozem sva praznovala moj rojstni dan in sva bila izredno zadovoljna z opcijo all you can eat.

| pred 2 tedni

5

Super hrana, odlična postrežba in sigurno nismo bili zadnjič.

| pred 2 mesecema

3

Zelo veliko casa vzame. Jedli smo 4ure. Na osebo pride okrog 40 eur.

| pred enim mesecem

4

Okusno in zagotovo vredno obiska. Le malce predrago za pogostejše obiske.

| pred enim letom

5

Odlična hrana. Če vzamete "all you can eat" meni, pazite, da se preveč ne najeste.

Več mnenj