X

Namesti aplikacijo za

Namesti

Gostilna Planina na Sveti Planini

  • Sveta planina 46, 1420 Trbovlje
  • 44.6 km
  • Odprto

Ponudba

Na našem jedilnem listu prevladujejo domače slovenske jedi, pripravljamo tudi različne enolončnice, priljubljena so nedeljska kosila, v zimskem času pa vam nudimo domače koline, vedno pa mešane narezke.

O nas

Gostilna Planina na Sveti Planini stoji na čudoviti razgledni točki. Nekdanji počitniški dom rudarjev lahko sprejme v restavraciji 70 ljudi, dodatnih 30 pa še na poletnem vrtu. Ob objektu so urejena igrišča za balinanje, okolica pa ponuja odlične možnosti za pohodništvo, blizu so smučišče Medvednica, kolesarska downhill proga Javor in vzletišče za jadralne padalce.

Nudimo

Možnost rezervacije
Nedeljska kosila
Odprto ob vikendih
Parkirni prostor
Ponudba za vegetarijance
Prenočišča
Gostilna Planina na Sveti Planini Gostilna Planina na Sveti Planini stoji na čudoviti razgledni točki. Nekdanji počitniški dom rudarjev lahko sprejme v restavraciji 70 ljudi, dodatnih 30 pa še na poletnem vrtu. Ob objektu so urejena igrišča za balinanje, okolica pa ponuja odlične možnosti za pohodništvo, blizu so smučišče Medvednica, kolesarska downhill proga Javor in vzletišče za jadralne padalce. /upload/restaurant/gostilna-planina-na-sveti-planini-trbovlje.jpg
Sveta planina 46 1420 Trbovlje
+386 30 313 602 Gostilna Planina na Sveti Planini

Skupna ocena: 3,9

(Skupna ocena je seštevek 52 ocen na Google Zemljevidi)


| pred enim letom

4

V petdesetih letih prejšnjega stoletja zelo priljubljena destinacija med občani Zagorja ob Savi. Predvsem med takratnimi smučarskimi fanatiki ki so jo koristili za smučarske tečaje. Saj je na Vrheh do najvišje točke vozila prva doma narejena sedežnica.Tudi gostinska ponudba je bila bolj pestra,saj je bila gostilna z prenočišči tudi na hišni številki Sveta Planina 43,ki se je imenovala "Pri Murn",po lastniku ki se je pisal Murn. Na tečaje in domov se je takrat hodilo peš s smučkami na rami in nahrbtnikom. Hoja do koče na Sveti Planini je iz Zagorja preko Kotreža mimo rudnika v Potoški vaši trajala 4 ure ( odvisno od količine zapadlega snega). Da bili so to časi!

| pred enim letom

5

Narava,svež zrak,dobra kulinarika in prijazno osebje...vredno obiska, obisk zelo priporočam!

| pred enim letom

3

Prijetna planinska točka, prijazno osebje, lep pogled na okoli o

Več mnenj